Izvor: B92, 04.Maj.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Neprijatelji u istom zatvoru

Beograd -- Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, smešten je u zatvorski blok poznat kao "Hajat", a ćeliju deli s cimerom, piše "Blic".

Za Jocića je, prema nezvaničnim informacijama, pripremana samica, ali je zbog njegovih tvrdnji da boluje od epilepsije dobio cimera koji bi mogao da obavesti čuvare ako mu pozli. Jociću je zbog navodne bolesti odlagano i suđenje za podstrekivanje na ubistvo Gorana Marjanovića Goksija.

Sreten Jocić, osumnjičen za organizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubistva vlasnika lista "Nacional” 23. oktobra prošle godine u Zagrebu, posle lekarskog pregleda na kojem je utvrđeno da je dobrog zdravstvenog stanja, smešten je u ćeliju Okružnog zatvora u Beogradu.

Smeštanjem u pritvor, Jocić se od četvrtka drugi put našao u zatvorskom društvu sa Miloradom Ulemekom Legijom, svojim velikim rivalom koji je u Centralnom zatvoru već pet godina.

Iako su u istom bloku Okružnog zatvora, nisu smešteni u susedne ćelije, a kako bi se sprečio kontakt između dvojice šefova podzemlja njihove šetnje biće organizovane u različito vreme.

Jocića i Ulemeka devedesetih godina upoznao je Jovica Stanišić, tadašnji šef Državne bezbednosti.

Iako su imali zajedničkog prijatelja, njihov dobar odnos je ozbiljno narušen jer su, prema pisanju medija, obojica želela primat u poslu sa narkoticima.

Mediji su pisali i da je Legija bugarskoj policiji prijavio Jocu Amsterdama, posle čega je on juna 2002. uhapšen u jednoj govornici u Sofiji.

Izručen je Holandiji, ali je posle četiri godine u zatvoru "Vuht” predat Srbiji i sproveden u CZ, u kom je bio i Legija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.