Izvor: B92, 17.Nov.2010, 04:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic": Jedino premijer siguran

Beograd -- Tokom rekonstrukcije Vlade, rad svih ministara biće "pod lupom", osim premijera Mirka Cvetkovića, oko čijeg ostanka neće biti postavljano pitanje, piše "Blic".

Vladajuća koalicija će do januara već imati skicu rekonstrukcije Vlade Srbije kojom bi trebalo da se broj resora smanji sa 24 na 15, navodi list.

Prema saznanjima "Blica", planirano je spajanje resora infrastrukture, NIP-a i telekomunikacija.

Zatim, pominje se integrisanje ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prosvete, sporta, nauke i vera, kao i ministarstva zdravstva sa resorima rada i socijalne politike.

Predloženo je i spajanje ministarstva pravde i ljudskih i prava nacionalnih manjina, ali i resora dijaspore sa spoljnim poslovima.

Jasno je, međutim, da smanjenje Vlade zavisi od dogovora unutar vladajuće koalicije u kojoj su svi deklarativno za rekonstrukciju, ali za sada niko ne nudi ministarsku fotelju, piše "Blic”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.