Blic: Dogovor opozicije o 30 ciljeva

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jul.2018, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Dogovor opozicije o 30 ciljeva

Lideri Saveza za Srbiju u sredu su na sastanku na Zlatiboru utanačili 30 programskih ciljeva oko kojih će se ujediniti i opoziciono delovati, piše današnji "Blic".

Prema tvrdnjama neimenovanog izvora lista, okosnica funkcionisanja Saveza za Srbiju ticaće se izbornih uslova, slobode medija, borbe protiv siromaštva, ali i rešavanja odnosa sa KiM.

"Blic" navodi da su opozicioni lideri razgovarali više od četiri sata, a da su se za istim stolom našli Dragan Ðilas, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Vuk Jeremić iz Narodne stranke, Zoran Lutovac iz Demokratske stranke, Borko Stefanović iz Levice Srbije i Milan Stamatović iz Srpske narodne partije.

Za razliku od ranijih susreta, napominje list, ovog puta su na sastanku bili i Boško Obradović iz Dveri i Miloš Jovanović iz DS S, ali u neformalnom delu susreta.

- Najviše razgovora je bilo o izbornim uslovima, slobodi medija, borbi protiv siromaštva i rešavanju odnosa sa KiM. Ako ne bude fer osnova za izbore, nije isključeno da ćemo ih bojkotovati - rekao je neimenovani sagovornik lista.

Kako je dodao, na sastanku se govorilo i o tome kada će biti potpisan sporazum o formiranju saveza, ali i precizirani detalji 30 programskih ciljeva.

- Što se tiče DSS, utisak je da se slažu oko većine stvari - naglasio je on.

"Blic" tvrdi da će Dveri biti deo Saveza, dok je pozicija DSS i dalje neraščishena.

Navodi i da je deo novog opozicionog saveza trebalo da bude i Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, ali da je on najavio da će "dati Srbiji pravi građanski evropski odgovor", kao i da "Srbiji treba jasna građanska opcija, funkcionalan dogovor proevropskih organizacija, grupa i pojedinaca".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.