Blago vraćeno u Titov sef

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blago vraćeno u Titov sef

Beograd -- Komisija koju je formirao predsednik Srbije za otvaranje depozita 555 u NBS, poznatijeg kao Titov sef, završila je posao i nađene dragocenosti vraćene su u sef.

"Konsultovali smo se sa sudom, koji je rekao da nema uslova da čuva stvari, pa su one iz bezbednosnih razloga vraćene u depozit. Sa njih je skinuta oznaka državne tajne. Ništa sa spiska ne nedostaje, čak smo našli dve-tri stvari više. Sada je sve na ostavinskom sudu. Koga on bude imenovao za naslednika, i kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to postane pravosnažno, taj će dragocenosti moći da preuzme", kaže za "Novosti" predsednik Komisije Oliver Antić.

Većina nađenih stvari ima grb ili monogram Karađorđevića, što je potvrdio i sudski veštak. Među nađenim blagom ima dosta toga sa monogramom kraljice Marije, zatim orden njenog oca, rumunskog kralja, kao i medalje oba kralja Petra i Aleksandra, a većina stvari je iz perioda između dva svetska rata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Prošetali" Titovo blago pa ga vratili u sef

Izvor: Mondo, 28.Nov.2013

Komisija koju je formirao predsednik Srbije za otvaranje depozita 555 u NBS, poznatijeg kao "Titov sef", završila je..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.