Biznis ideja: Sveže voće i povrće iz automata

Izvor: Press, 26.Feb.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biznis ideja: Sveže voće i povrće iz automata

Kako piše američki list, Saunders, koji je na prethodnom poslu u prerađivačkoj industriji mnogo putovao, primetio je da sveprisutni lanci brze hrane nude veoma mali, skoro nikakav, izbor zdrave hrane.
- Moja ideja je da u automatima prodajem svežu hranu, bez konzervansa ili drugih dodataka, i da hrana bude ukusna - rekao je Luke Saunders.
Posao koji se činio kao da je iz domena mašte, u trenutku je postao hit.
- Najveći strah sam osećao dan pre otvaranja prvog kioska. Ko će kupiti voće i povrće iz automata? Međutim, za samo nekoliko sati automat je bio prazan - kaže mladi preduzetnik čiji su proizvodi postali prepoznatljivi u Čikagu.
Svakog jutra Saunders puni automate nizom teglica ispunjenim raznovrsnim voćem i povrćem, uzgajanim na lokalnim farmama. Sva hrana koja se u toku dana ne proda, poklanja se narodnim kuhinjama.
Salate se pakuju u plastične tegle, pri čemu se pazi da povrće i voće budu slagani tako da hrana što duže zadrži svežinu. Tako se na primer, sirevi, te voće i povrće koje sadrži vode u sebi, poput paradajza, kupina,..., stavljaju na dno tegle, orasi u sredini, a na vrh tegle se stavla zelje ili zelena salata.
Pored voća i povrća, tegle salate mogu sadržavati piletinu, tunjevinu, losos, kozji sir, jogurt..., što određuje i cenu salate koja se, zavisno od sastojaka, kreće od dva do osam dolara po tegli.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.