Izvor: Blic, 10.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši tajni agent ojadio direktore

Bivši tajni agent ojadio direktore

LESKOVAC - Leskovačku čaršiju već danima potresa nova afera čiji je glavni akter Leskovčanka Nataša Sučević (46) koja je, predstavljajući se kao bivši agent izraelske tajne službe Mosad i nudeći svoje usluge, uspela da olakša džepove poznatih političara, direktora i vlasnika firmi za 18.460 evra.

Prema navodima policije i istražnog sudije Opštinskog suda u Leskovcu Novice Dimitrijevića, sumnja se da je Sučevićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ojadila direktora Direkcije za puteve Srbije Slavišu Zlatanovića za 5.000 evra, tehničkog direktora u toj direkciji Zorana Lazarevića za 6.000 evra i Lazarevićevog zeta Zorana Petrovića za 1.060 evra. Petrović je vlasnik građevinske firme 'Invest gradnja'.

Sučevićeva je uspela da izvuče 2.800 evra i od bivše direktorke Zdravstvenog centra u Leskovcu Ljiljane Cocić, a u policijsku zasedu upala je kada je od novog direktora tog centra Miomira Stojanovića uzela 3.500 obeleženih evra.

Ova dovitljiva Leskovčanka, čiji je suprug građevinski inženjer, svojim žrtvama je govorila da kao bivši pripadnik Mosada ima dobre veze u vrhu srpske policije i UBPOK-u i obećavala posredovanje oko podnetih krivičnih prijava protiv njih zbog 'nezakonitog trošenja državnog novca', dok je Stojanoviću kazala da ga prisluškuju i obećala skidanje 'bubuca' iz njegovog kabineta i uništavanje traka.

- Nemam šta da skrivam i nisam se uplašio prisluškivanja, nego onih koji bi, eventualno, mogli da stoje iza toga. Nakon konsultacije s porodicom, rešio sam da odem u policiju - priča Stojanović.

Posle njega, prijave su podneli i ostali ojađeni, koji ne žele da komentarišu slučaj. Slaviša Zlatanović je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da je bio ucenjivan i da je prećeno njemu i njegovoj porodici, ali da će o tome kasnije govoriti.

Gotovo svi ucenjeni su, zapravo, članovi G17 plus, i većina ih je povezana sa investicijama u Zdravstvenom centru, vrednim oko šest miliona evra. Javnost kalkuliše o tome kakve je tajne znala Sučevićeva, a celu aferu dogreva i činjenica da su žrtve ćutale nekoliko meseci, budući da je prva ucena pala još u maju prošle godine. Inače, osim Ljiljane Cocić, ni jedan od opljačkanih nema krivičnu prijavu kod leskovačke policije.

Spisak ojađenih, sumnja se u policiji, nije konačan, pa se pominju imena jednog bivšeg visokog opštinskog funkcionera i jednog predsednika suda, za koje policija ima informacije da su bili u kontaktu sa Sučevićevom.

- Oni, nažalost, nisu hteli ništa da kažu o tome, a ako oni ćute, mi ne možemo da preduzmemo nikakve mere - veli jedan visoki policijski funkcioner.

Milica Ivanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.