Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jun.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođeni optuženi za ubojstvo srpskih civila u Gruborima

Bivši pripadnici policijske antiterorističke jedinice Lučko Frano Drljo i Božo Krajina danas su oslobođeni za ubojstvo srpskih civila u selu Grubori kod Knina nakon   akcije Oluja 1995. Drlju je tužiteljstvo teretilo za neposredno počinjenje zločina nad šestero civila kao i za nesprječavanje podređenih u ubijanju civila i paljenju njihovih domova, a Krajinu za zapovjednu odgovornost. Za zločin u Gruborima, koji se dogodio uoči prolaska Vlaka slobode kojim je državni vrh nakon...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Bivši specijalci oslobođeni za zločin u Oluji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2014

Dvojica bivših pripadnika hrvatske specijalne policije, Frano Drljo i Božo Krajina, danas su na sudu u Zagrebu oslobođeni za ubistvo šestoro starijih civila srpske nacionalnosti u selu Grubori kod Knina posle vojno-policijske akcije Oluja 1995.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.