Bivši škotski premijer Aleks Salmond oslobodjen svih optužbi za seksualne zločine

Izvor: Beta, 23.Mar.2020, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši škotski premijer Aleks Salmond oslobodjen svih optužbi za seksualne zločine

Bivši škotski premijer Aleks Salmond oslobodjen je danas pred sudom u Edinburgu svih optužbi za seksualne zločine koje je iznelo devet žena.Porotnici su u petak počeli diskusiju posle 11-dnevnog sudjenja i odlučili da Salmond nije kriv po 12 tačaka optužnice, dok je po optužbi za seksualni napad s namerom silovanja oslobodjen zbog nedostatka dokaza.Salmond (65) je negirao sve optužbe devet žena koje su u vreme kada je on navodno počinio krivična dela radile ili u Vladi Škotske ili pri Škotskoj nacionalnoj partiji (SNP) čiji je on bio lider.Optužbe koje su te žene iznele odnosile su se na period od juna 2008. do novembra 2014. godine, a bile su različite, od povlačenja državne službenice za kosu do pokušaja silovanja bivše zvaničnice škotske vlade u rezidenciji premijera.Na čelu SNP, stranke koja zagovara nezavisnost Škotske od Velike Britanije, Salmond je bio 20 godina, a funkciju premijera Škotske obavljao je od maja 2007. do novembra 2014. godine.Kao premijer je septembra 2014. organizovao referendum o nezavisnosti Škotske na kojem se 55 odsto gradjana izjasnilo za ostanak, a 45 odsto za napuštanje Velike Britanije. Zbog takvog rezultata ubrzo je podneo ostavku.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bivši škotski premijer oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Mar.2020

Bivši škotski premijer Aleks Salmond oslobođen je danas pred sudom u Edinburgu svih optužbi za seksualne zločine koje je iznelo devet žena. Porotnici su u petak počeli diskusiju posle 11-dnevnog suđenja i odlučili da Salmond nije kriv po 12 tačaka optužnice, dok je po optužbi za seksualni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.