Bivši šef sicilijanske mafije Mesina Denaro iz zatvora prebačen u bolnicu

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 22:38

Bivši šef sicilijanske mafije Mesina Denaro iz zatvora prebačen u bolnicu

Bivši šef sicilijanske mafije Mateo Mesina Denaro prebačen je iz zatvora u bolnicu, preneli su danas italijanski mediji.

Jedan od njegovih advokata izjavio je da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo i potrebna mu je hitna medicinska pomoć.

Mesina Denaro (61) bolovao je od raka u vreme kada je uhapšen u januaru u Palermu nakon 30 godina provedenih u bekstvu, prenosi Rojters.

On je pod strogim obezbeđenjem prebačen u bolnicu San Salvatore u gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << L'Akvila u centralnoj Italiji u blizini zatvora u kojem izdržava svoju kaznu, prenela je italijanska novinska agencija Ansa.

Bivši šef mafije preživljavao je na voćnoj dijeti, sokovima i suplementima, izjavio je ranije za agenciju AGI advokat Alesandro Serela.

Veruje se da Mesina, koga je italijanska štampa nazvala "poslednjim kumom", nije odao policiji nikakve informacije posle hapšenja 16. januara ispred jedne privatne klinike u glavnom gradu Sicilije Palermu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.