Bivši ruski ministar optužen za korupciju: Nisam kriv

Izvor: B92, 08.Avg.2017, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši ruski ministar optužen za korupciju: "Nisam kriv"

Moskva -- Bivši ruski ministar ekonomije Aleksej Uljukajev, najviši ruski zvaničnik uhapšen zbog korupcije, izjasnio se na sudu da nije kriv za dela koja mu se pripisuju.

Uljukajev je optužen da je primio dva miliona dolara mita od ruske državne naftne kompanije Rosnjeft kako bi tom naftnom gigantu bilo omogućeno da učestvuje na tenderu za prodaju svojih akcija u drugoj naftnoj kompaniji.

Bivšem ministru preti do 15 godina zatvora ako se utvrdi njegova krivica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Uljukajev, ministar ekonomije od 2013. godine, uhapšen je u novembru prošle godine. Iako su mnogi visoki funkcioneri bili umešani u afere korupcije, Uljukajev je prvi ministar na funkciji koji je uhapšen od raspada Sovjetskog saveza.

Uljukajev je bio predvodnik liberalnog dela ruske vlade koja se protivi intervencijama vlasti u privredu, a pre otkrivanja afere bio je protiv učešću Rosnjefta u privatizaciji kompanije Bašnjeft.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.