Bivši predsednik Moldavije zadržan u pritvoru

Izvor: B92, 24.Maj.2022, 17:22

Bivši predsednik Moldavije zadržan u pritvoru

Bivši predsednik Moldavije Igor Dodon zadržan je u pritvoru nakon što je njegova rezidencija pretražena danas.

Portparolka moldavskog generalnog tužioca je navela da je Dodonu određen pritvor u trajanju od 72 sata zbog sumnji na korupciju, prenosi TAS S.

Ranije danas zamenik predsednika Dodonove Socijalističke partije Vlad Batrinčea rekao je za Rojters da su moldavski istražitelji pretresli kuću Dodona, u njegovom prisustvu, u okviru istrage o korupciji i izdaji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo je Rojters.

Batrinčea je rekao da veruje da su akcije istrazitelja politički motivisan potez vlasti lojalnih prozapadnoj predsednici Maji Sandu, koja je nasledila Dodona na čelu države 2020. godine.

Dodon je bio predsednik od 2016. do 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšen bivši predsednik Moldavije

Izvor: RTS, 24.Maj.2022

Bivši predsednik Moldavije Igor Dodon zadržan je u pritvoru nakon što je njegova rezidencija pretražena zbog sumnji na korupciju, saopštila je portparolka moldavskog generalnog tužioca. . Igoru Dodonu je određen pritvor u trajanju od 72 sata, prenosi Tas...Ranije danas...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.