Bivši portugalski ministar optužen za zataškavanje krađe oružja i municije

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši portugalski ministar optužen za zataškavanje krađe oružja i municije

Bivši portugalski ministar odbrane Žoze Alberto Aseredo Lopes rekao je danas da je optužen zbog uloge u zataškavanju vojnog oružja i municije, koja ga je koštala mesta u vladi.

"Juče sam optužen u okviru afere 'Tankos' ", rekao je on u izjavi za agenciju Lusa. Tankos je ime vojne baze iz koje je ukradeno oružje i municija.

Mediji navode da je Lopes optužen za "ometanje pravde".

Krajem septembra prošle godine je uhapšeno više zvaničnika vojne policije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i žandarmerije, osumnjičenih da su u saradnji s lopovima koji su nastojali da umaknu vlastima organizovali povraćaj ukradenog oružja i municije.

Optuženo je 24 ljudi, osumnjičenih lopova i saučesnika.

Politički oslabljen skandalom, Lopes je oktobra prošle godine ;podneo ostavku, iako je negirao da išta zna o "bilo kakvoj operaciji zataškavanja".

Međutim, navode mediji, jedan od zvaničnika vojne policije je svedočio da je Lopes dobio izveštaj s opisom operacije vraćanja ukradenog oružja i municije.

I dalje nepoznata lica su krajem juna 2017. provalila u vojno skladište u bazi Tankos i odnela 150 ručnih bombi, 44 protivtenkovske granate, 18 šok-bombi i 1.450 metaka.

Zahvaljujući anonimnoj prijavi, sve sem metaka je nađeno nedaleko od skladišta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Epilog afere zataškavanja oružja: Optužen bivši portugalski ministar odbrane

Izvor: B92, 05.Jul.2019

Lisabon -- Bivši portugalski ministar odbrane, Žoze Alberto Aseredo Lopes, rekao je danas da je optužen zbog uloge u zataškavanju vojnog oružja i municije...Ministra je ova afera koštala mesta u vladi..."Juče sam optužen u okviru afere Tankos", rekao je on u izjavi za agenciju Lusa. Tankos je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.