Bivši ministar Oliver Dulić optužen za zloupotrebu službenog položaja

Izvor: Blic, 10.Apr.2013, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši ministar Oliver Dulić optužen za zloupotrebu službenog položaja

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra Olivera Dulića zbog zloupotrebe službenog položaja, a Optužnica se odnosi i na Zorana Drobnjaka i Nebojšu Janjića, javio je B92.

Tužilaštvo je postupilo po naredbi Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu protiv okrivljenih Dulića, Drobnjaka i Janjića, završilo istragu i danas podiglo optužnicu kojom se okrivljenima stavlja na teret izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz člana 359. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika.

Naime, nakon sprovedenog ekonomsko–finansijskog veštačenja, ispitivanja svedoka koje je naložio sud svojom naredbom, kao i svedoka za koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal našlo da je celishodno, saslušanja predstavnika oštećenih javnih preduzeća, pribavljanja opštih i pojedinačnih akata koja su regulisala ovlašćenja okrivljenih i prevođenja pisanih dokaza čije izvođenje je predloženo, Tužilaštvo za organizovani kriminal nalazi da je potvrđena sumnja da su okrivljeni izvršili krivično delo koje im se optužnicom stavlja na teret.

Tužilaštvo je odbilo predloge odbrane da se u toku istrage ponovo sasluša Nebojša Janjić i da se preduzmu još neke istražne radnje, jer nalazi da su do sada prikupljeni dokazi potvrdili sumnju da su okrivljeni izvršili dela koja im se stavljaju na teret.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Olivera Dulića

Izvor: medio.rs, 10.Apr.2013

Smatraju da su dokazi potvrdili da je bivši ministar zloupotrebio službeni položaj

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.