Bivši lider ultradesnice 1389 savetnik u Vladi

Izvor: Mondo, 22.Dec.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši lider ultradesnice "1389" savetnik u Vladi

Miša Vacić, svojevremeno portparol desničarskog "Pokreta 1389", osuđivan zbog širenja diskriminacije protiv LGBT populacije, držanje oružja i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti, od pre dva meseca zaposlen je u Vladi Srbije.

Foto: Screenshot

Svoje zaposlenje Vacić je to potvrdio za Insajder.net, gde je rekao da su ga pre dva meseca pozvali iz Vlade Srbije da bude savetnik direktora Kancelarije za KiM, prenosi novosadski 021.rs.

Na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šta ga je kvalifikovalo da postane savetnik pri Vladi Srbije, navodi da "ima iskustvo od 15 godina u borbi za očuvanje srpske teritorije na Kosovu, kao i da je preko svog pokreta promovisao tu ideju širom sveta".

Miša Vacić je 2013. godine osuđen, između ostalog, zbog toga što je dok je bio član ultradesničarskog pokreta pozivao na nasilje ukoliko dođe do održavanja "Parade ponosa".

Kako je navedeno u jednoj od presuda, osuđen je zbog štampanja i širenja propagandnog materijala: 229 nalepnica sa tekstom "Nećemo gej paradu, hoćemo patriotsku vladu" i davanja pretećih i uvredljivih izjava medijama.

Osuđen je uslovnom kaznom od godinu dana, koju je kasnije Apelacioni sud smanjio na sedam meseci.

Upitan kakve stavove danas zastupa, Vacić navodi da su njegovi stavovi sad u skladu sa zvaničnom politikom Vlade Srbije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.