Bivši kanadski premijer: Iranski pokret otpora će spaliti ceo režim do temelja

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 13:54

Bivši kanadski premijer: Iranski pokret otpora će spaliti ceo režim do temelja

Bivši kanadski premijer Stiven Harper je u Briselu, povodom godišnjice iranskog ustanka, predvideo pad iranskog režima.

Bivši kanadski premijer se dotakao različitih karakteristika nacionalnog revolta i prognozirao da će ovaj pokret na kraju "spaliti ceo režim do temelja".

Odbacujući propagandu iranskog režima i njegovih pomiritelja protiv iranskog otpora, premijer Harper je upitao zašto režim troši toliko energije na demoniziranje Nacionalnog saveta otpora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Irana i zašto je zatvorio više od 3.500 članova otpora širom zemlje.

Podsećajući na katastrofalne greške zapadne politike prema režimu Šaha, Harper je istakao slabosti klerikalnog režima i pozvao međunarodnu zajednicu da prizna iranski otpor i njegovu platformu za konačnu promenu u Iranu.

"Prijatelji, govoreći o alternativi režimu, a naravno da postoji takva alternativa, uvek sam bio veoma oprezan da kažem da nije moje da poručim iranskom narodu kakva treba da bude njihova vlada. To je na Irancima da odluče, ali mi imamo alternativu koju treba da im ponudimo. Podsećam vas da sam potpisnik otvorenog pisma sa preko 100 bivših predsednika i premijera iz celog sveta koje poziva svet da ignoriše miritelje i umesto toga posegne za organizovanim iranskog otpora. Zaista je jednostavno, stani uz iranski otpor i u solidarnosti sa narodom Irana u njihovoj želji za slobodnom, sekularnom i demokratskom državo," poručio je Harper.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.