Bivši direktor Galenike u kućnom pritvoru

Izvor: RTS, 07.Mar.2014, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši direktor "Galenike" u kućnom pritvoru

Bivšem direktoru "Galenike" Nenadu Ognjenoviću i vlasniku firme "Unihemkom" Željku Jovoviću pritvor zamenjen za kućni pritvor uz elektronsku narukvicu.

Odlukom Apelacionog suda u Beogradu bivšem direktoru "Galenike" Nenadu Ognjenoviću i vlasniku firme "Unihemkom" Željku Jovoviću pritvor je zamenjen za kućni pritvor uz elektronsku narukvicu preko koje će se kontrolisati zabrana napuštanja stana bez odobrenja suda.

Ognjenovć i Jovović su u pritvoru Okružnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zatvora u Begradu proveli desetak meseci, od hapšenja u maju prošle godine, a u novembru je protiv i osam njihovih saradnika koji se brane sa slobode, podignuta optužnica zbog sumnje da su Galeniku oštetili za više od 900 miliona dinara.

Apelacioni sud u Beogradu je preinačio odluku Specijalnog suda u Beogradu i pritvor im zamenio merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, rekla je danas Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

"Po nalaženju Apelacionog suda razlozi koje je dao prvostrepeni sud nisu dovoljni i opravdani za dalje zadržanje okrivljenihu Pritvoru, jer se radi i o činjenicama i okolonstima koje su protekom vremene izgubile na značaju i težini", navela je Piljić.

Ti razlozi, kako je navela, u nedostatku novih činjenica koje prvostepeni sud uzima za produženje pritvora prema okrivljenima nemaju značaj i snagu koju su imali na početku vođenja predmetnog postupka i ne mogu biti osnov za dalju primenu najteže mere za obezbeđenje prisustva okrivljenih - produženje pritvora.

Zato Apelacioni sud nalazi da su u konkretom slučaju ispunjeni uslovi da se privor zameni blažom merom posebno, jer obojica imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, da je Ognjenović porodično vezan za Beograd, gde mu je i centar životnih aktivnosti, a Jovoviću za Novi Sad.

Piljić je dodala da je Apelacioni sud na stanovištu da nema nijedne indicije koja proizlazi iz konkretnog ponašanja okrivljenih, a koja bi ukazivala da budu nedostupni sudu u daljem toku vođenja krivičnog postupka.

Krajem godine Specijalni sud je odlučio da Ognjenović može da bude pušten iz pritvora ako plati jemstvo od pet miliona evra, a Apelacioni je tu odluku potvrdio. Međutim, kako proizlazi iz današnje odluke Ognjenović nije obezbedio predviđeno jemstvo.

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je krajem januara optužnicu protiv bivšeg generalni direktora "Galenike", Jovovića i još devet osumnjičenih za nanošenje štete tom preduzeću u iznosu većem od 900 miliona dinara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bivši direktor Galenike u kućnom pritvoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2014

Bivšem direktoru "Galenike" Nenadu Ognjenoviću i vlasniku firme "Unihemkom" Željku Jovoviću odlukom Apelacionog suda u Beogradu pritvor je zamenjen za kućni pritvor uz elektronsku narukvicu preko koje će se kontrolisati zabrana napuštanja stana bez odobrenja suda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.