Bivši ambasador SAD: Srbi, evo kako kako da stignete do Trampa

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2018, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši ambasador SAD: Srbi, evo kako kako da stignete do Trampa

"Srbija ima dobar kontakt sa vašingtonskom administracijom, sa Stejt departmentom", ocenjuje bivši ambasador SAD u Beogradu Kameron Manter.

On ističe da, ako želimo što bolje kontakte sa predsednikom Donaldom Trampom, treba da se fokusiramo nadržavnog sekretara Majka Pomepa i Trampovog savetnika za spoljnu politiku Džona Boltona.

Manter je ukazao da se Tramp značajno razlikuje od svojih prethodnika, da mu je stil drugačiji i da je mnogo više usredsređen na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "domaća" pitanja, nego na klasičnu spoljnu politiku.

- Moj savet bi bio - idite na Pompea, na Boltona, naći ćete ljude koji su otvoreni - kaže Manter.

On smatra da Srbija ima dobar kontakt sa administracijom, sa Stejt departmentom.

- U Stejt departmentu je došlo do promene na vrhu, sada je tu Pompeo i verujem da je građene odnosa sa njim veoma važno. On je veoma blizak predsedniku, što, kako mnogi kažu, nije bio slučaj sa Tilersonom - dodao je on.

Veoma je važan, kaže, ključni savetnik predsednika Trampa za spoljnu politiku - Džon Bolton, koji Balkan dobro zna i stalo mu je do Balkana.

Pompeo i Bolton su dve ključne osobe sa kojima političari u Srbiji i regionu treba da rade, kako bi oni na odgovarajući način savetovali predsednika, zaključio je Manter.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.