Bivšem direktoru za odštetu 4,3 miliona

Izvor: Blic, 16.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšem direktoru za odštetu 4,3 miliona

VALJEVO - JKP „Polet", koji gazduje valjevskim pijacama, umesto da u ovoj godini posluje sa dobitkom od dva miliona dinara, moraće na ime odštete jednom od bivših direktora, da isplati više od 4,3 miliona dinara. Manjak će „Polet" pokriti viškovima iz prethodnih godina.

Pijačna uprava „ojađena" je presudom Opštinskog suda u Valjevu, po kojoj Prvoslavu Adžiću, direktoru „Poleta" do 2.000. treba da isplate 4,3 miliona dinara na ime neisplaćenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plata, doprinosa i ostalih prinadležnosti. Sud je utvrdio da je Miodrag Ćosić Adžiću pre pet godina nezakonito dao otkaz. Ćosić (DSS) je bio direktor „Poleta" do 2004, a sada je član privremenog organa.

Predsednik prinudne uprave Željko Gavrić (DSS) kaže da je izveštaj o poslovanju „Poleta" usvojen jer opština neće morati da iz budžeta, sredstvima građana, pokrije njihov gubitak.

- Oni će iz svojih sredstava pokriti taj gubitak. Odštetu bivšem direktoru su već isplatili u celosti, a imam i uveravanja sadašnjeg direktora da će do kraja godine sa naplatom tekućih prihoda uspeti da „ispeglaju" ovaj manjak - kaže Gavrić.

Aktuelni direktor pijačne uprave koga je postavio privremeni organ Dragan Vuković (SPO) objašnjava da će „Polet" manjak od preko četiri miliona dinara pokriti sredstvima neraspoređene dobiti iz prethodnih godina, ako na kraju ove poslovne knjige pokažu gubitak.

Interesantno, ali ni u Privremenom organu ni u „Poletu" ne razmišljaju da traže nečiju odgovornost zbog toga što je nezakonitim otpuštanjem jednog od bivših direktora ovo javno preduzeće oštećeno za višemilionski iznos.

- Zatražena je revizija sudskog postupka, konačnu reč treba da kaže Vrhovni sud, pa tek kada na slučaj bude stavljena tačka može se razmišljati o eventualnoj odgovornosti, ako i najviši sud nađe da je Adžiću nezakonito uručen otkaz - kaže Gavrić dok Vuković kratko kaže da „ne može da se vraća unazad", već radi na rešavanju trenutnih problema i „bavi se budućnošću".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.