Bivša premijerka Tajlanda osuđena na pet godina zatvora

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivša premijerka Tajlanda osuđena na pet godina zatvora

Tajlandski sud osudio u odsustvu bivšu tajlandsku premijerku Jinglak Šinavatru na pet godina zatvora po optužbama za nemar u vođenju programu subvencija za rižu

Veruje se da je ona pobegla iz zemlje prošlog meseca, pre sudskog ročišta, kada je prvobitno trebalo da se izrekne presuda.

"Sud je proglasio optuženu krivom i osuđuje je na pet meseci strogog zatvora", rekao je sudija Vrhovnog suda novinarima.

.Njena vlada je svrgnuta u vojnom udaru 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, a bivša premijerka je rekla da su osude protiv nje politički motivisane.

Njen brat Taksin Šinavatra je takođe bio na čelu vlade koju je srušila vojska, a živi u izgnanstvu da bi izbegao služenje zatvorske kazne zbog korupcije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.