Bivša mis Kalifornije podnela tužbu nakon gubitka titule

Izvor: Blic, 01.Sep.2009, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivša mis Kalifornije podnela tužbu nakon gubitka titule

Keri Pridžin, bivša mis Kalifornije, tužila je organizatora izbora za mis Sjedinjenih Američkih Država, navodeći da joj je nepravedno oduzeta titula jer je izjavila da bi brak trebalo da bude samo između muškaraca i žena, preneo je Rojters.



Organizatori su oduzeli titulu Pridžin dva meseca nakon njenog glasnog protivljenja gej brakovima, tvrdeći da je ona prekršila ugovor jer se nije pojavila na nekoliko njihovih večeri. Čarls Limandri, advokat Pridžinove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je da su organizatori poništili ugovor na osnovu pozivnica koje je bivša mis Kalifornije primila za događaje na koje nije bila ni obavezna da ode. "Odnos je zategnut,a takav je postao kada je ona rekla to što je rekla i nije htela da povuče izjavu. O tome se, u stvari, tu radi", naveo je Limandri, dodajući da u tužbi još nije određena visina odštete.

Keri je zbog klevete i diskriminacije na religioznoj osnovi tužila izvršnog direktora takmičenja u Kaliforniji Kita Luisa, glumicu i bivšu mis SAD Šejnu Mokler, koja je dala otkaz na poziciju drugog direktora izbora u znak protesta zbog polugolih fotografija Pridžinove, dok milijarder Donald Tramp, vlasnik takmičenja za mis SAD, nije pomenut u tužbi.

On je u maju dozvolio Keri da zadrži titulu mis Kalifornije, nakon optužbi da je prekršila ugovor pozirajući polunaga. Organizatori su, međutim, u junu oduzeli titulu Pridžinovoj, navodeći da ih nije predstavljala na više događaja. Pridžin (22) je dospela pod lupu svetske javnosti kad je izjavila da veruje da bi pravo na venčanje trebalo da imaju samo muškarci i žene. Ona je prethodno bila ubedljivi favorit za mis SAD, pa je nakon incidenta tvrdila da ju je taj odgovor koštao krune. Takođe, njen konzervativni pogled na brak doneo joj je podršku grupa koje se protive homoseksualnim brakovima i bes onih koje podržavaju iste.

Pridžin je kasnije pristala i da se pojavi u reklamama protiv kalifornijskog zakona koji omogućava gej brakove.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.