Bivša ministarka osudjena na kućni zatvor bez nadzora

Izvor: Beta, 21.Jul.2020, 14:42

Bivša ministarka osudjena na kućni zatvor bez nadzora

Viši sud u Beogradu osudio je danas bivšu ministarku za telekomunikacije Jasnu Matić na sedam meseci kućnog zatvora bez elektronskog nadzora zbog zloupotrebe službenog položaja u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).Kako navodi Televizija N1, osim Jasne Matić osudjeni su i njeni saradnici Vesna Perić i Bojan Janković na istu kaznu, u trajanju od po godinu dana.Oni su osudjeni jer su malverzacijama u SIEPA oštetili budžet Srbije za oko 40 miliona dinara a sebi i drugima pribavili imovinsku korist od 25 miliona.U ime agencije oni su potpisali 600 autorskih ugovora, iako za takvim ugovorima nije bilo potrebe.Reč je o fiktivnim ugovorima na osnovu kojih nisu proizvedeni autorski radovi.Jasna Matić je na mestu direktora SIEPA bila dve godine u periodu 2005-2007, a na mestu ministarke telekomunikacija i informacionog društva od jula 2008. do marta 2011. u vladi Mirka Cvetkovića.Bila je u stranci G17 plus, Mladjana Dinkića.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bivša ministarka Jasna Matić osuđena na sedam meseci kućnog zatvora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jul.2020

Viši sud u Beogradu osudio je bivšu ministarku za telekomunikacije u Vladi Srbije Jasnu Matić na sedam meseci kućnog zatvora bez elektronskog nadzora zbog zloupotrebe službenog položaja u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA). Njeni saradnici Vesna Perić i Bojan Janković osuđeni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.