Bitlmanija u Beogradu

Izvor: Blic, 13.Mar.2013, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitlmanija u Beogradu

Bitlmanija se vratila u Beograd! Legendarni hitovi liverpulske četvorke, u interpretaciji regionalnih pop zvezda, izmamili su plesni maksimum iz beogradske publike na otvaranju “Gitar art festivala”. "The Best Beat"

Koncert “The Beatles on” na sceni Doma sindikata otvorio je umetnički direktor “Gitar Art festivala”, gitarista Kostas Kotsiolis svirajući legendarnu numeru “Yesterday” uz pratnju gudačkog orekstra Dušana Skovrana.

Bisera Veletanlić i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vasil Hadžimanov

Posle klasičnog uvoda u zvuk “Bitlsa”, na scenu je izašao najbolji kaver bend u Srbiji “The Best Beat” sa autentičnim instrumentima i frizurama iz šezdesetih godina iz prošlog veka.

Dado Topić

Posle uvodnih taktova jedne od himni “Please, please me”, po kojoj je nazvan njihov prvi album objavljen pre pedeset godina, sala se pretvorila u plesni podijum.

U ritmu tvista igrale su gospođe koje pamte Bitlmaniju iz tinejdžerskog doba, ali i devojčice koje su tek stekle punoletstvo u suknjama sa krinolinama i vezanom kosom u konjski rep.

Vlatko Stefanovski

Usledili su nastupi poznatih pop zvezda iz regiona poput Bisere Veletanlić i Vasila Hadžimanova, Vlatka Stefanovskog, Aleksandre Kovač, njenog oca Bate, Kikija Lesendrića, potom Dado Topić, a posebnu euforiju u publici izazvao je nekadašnjeg splitskog “đavola”, Nene Belana.

Povezane vesti: Otvaranje Gitar Art festivala u znaku Bitlsa Pol Makartni dobitnik muzičke nagrade "Geršvin"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.