Bitkoin ojačao za 6,0 posto na 44.500 dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2022, 09:42

Bitkoin ojačao za 6,0 posto na 44.500 dolara

Cena bitkoina je porasla za više od 6,0 posto na 44.500 dolara, prema podacima sa portala Koin Metriks, što je njegov najviši nivo od 5. januara, kada se trgovao za 47.013 dolara.

Najveća kriptovaluta na svetu po tržišnoj kapitalizaciji trgovala se u ponedeljak popodne u 16:02 časova po istočnoameričkom vremenu za 44.068,88 dolara, prenosi CNBC.

Rast vrednosti bitkoina krenuo je u petak, nakon objavljivanja snažnih januarskih podataka o zapošljavanju u SAD, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su znatno nadmašili očekivanja.

Vrednost bitkoina je više nego ikada ranije pod pritiskom raznih nagađanja o budućem ekonomskim kretanju SAD-a, zbog čega ga novi institucionalni investitori tretiraju kao rizičnu imovinu. Međutim, još uvek nema konsenzusa o tome kako najbolje proceniti vrednost bitkoina.

Ova digitalna valuta takođe prati rast cena akcija na Vol Stritu, gde su glavni berzanski indeksi prošle nedelje ostvarili velike dobitke.

Ipak, tržišni eksperti ne uzimaju "zdravo za gotovo" najnoviji skok vrednosti bitkoina, posebno nakon što prošlog meseca dva puta pao ispod nivoa od 40.000 dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bitkoin skočio 6 odsto

Izvor: B92, 08.Feb.2022

Njujork -- Cena bitkoina je porasla više od 6,0 posto na 44.500 dolara, prema podacima portala Koin Metriks, što je najviši nivo od 5. januara...Najvećom kriptovalutom na svetu po tržišnoj kapitalizaciji trgovalo se u ponedeljak popodne u 16:02 časova po istočnoameričkom vremenu za 44.068,88...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.