Bitka za porodilište u Kladovu

Izvor: B92, 22.Jul.2012, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitka za porodilište u Kladovu

Kladovo -- U Kladovskom porodilištu u kojem se godišnje rodi oko 120 beba, žene na svet donose decu na porođajnim stolovima koji su stari više od 30 godina.

Stolovi su u funkciji samo zahvaljujući entuzijazmu i kreativnosti zaposlenih.

Naime, dva takva stola koja se koriste, više puta su popravljana i varena, pa se na njima danas nalaze delovi različitie rashodovane opreme.

Ovi stolovi na kojima na svet dolaze najmlađi borci iz Kladova i okoline, stari više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 30 godina, danas su u funkciji samo zahvaljujući kreativnosti medicinskog osoblja u ovoj zdravstvenoj ustanovi .

U kladovskom porodilištu kažu da im je čak 2008. godine zdravstvena inspekcija naložila hitnu nabavku opreme, i da su oni više puta od nadležnog ministarstva tražili pomoć, ali da je do danas nisu dobili.

Na spisku opreme koji je sastavljen pre skoro 5 godina, a koju je neophodno nabaviti, nalaze si i transportni inkubator, aspirator, EKG, set za reanimaciju, sterilizator i druga oprema neophodna za normalno funkcionisanje porodilišta. Međutim, do danas ništa od opreme nije nabavljeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.