Bitipatibi na Miksalištu

Izvor: Danas, 11.Avg.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitipatibi na Miksalištu

Beograd - Bend Bitipatibi nastupiće u petak, 14. avgusta, od 21 sat na Miksalištu. Za Bitipatibi, bend čudne istorije i biografije, priča se da je jedan od najtalentovanijih alternativnih sastava u regionu. Čudni, jer su odmah po objavljivanju debi albuma "Lešnici divlji" napravili "kreativnu pauzu".

 Još čudniji jer su tek dve godine nakon izlaska izdanja koje je važilo za jedno od najperspektivnijih te 2013. godine, zapravo krenuli u njegovu koncertnu promociju. Energija >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << koja se doživljava na njihovim nastupima uživo je neprepričiva. Emocije koje izazivaju njihove pesme osete se svaki put iznova i drugačije.

Nastali su 2009, i posle manjih i većih koncertnih pojavljivanja stekli puno poštovanje poklonika shoegaze zvuka širom regiona. Svojim debi albumom "Lešnici divlji" (samostalno izdanje, 2013) polako su oduševili kritičare, ali i publiku - ovaj album je karakterističan po tome što je putem razmene sve više nalazio put do slušalaca, da bi polako postao jedan od poznatijih novih projekata sa beogradske scene u poslednjih nekoliko godina. Mada su neko vreme bili na kreativnoj pauzi, Bitipatibi privlače pažnju svakim svojim potezom, pre svega zbog činjenice da svojevremeno Bitipatibi nisu imali pravu koncertnu promociju svog CD-a, te je veliki deo publike koji ih u međuvremenu otkrio zapravo ostao uskraćen za tu mogućnost da ih čuje. Od članova benda iz originalne postave tu je Una Gašić (vokal, klavijature), kao i Ivan Skopulović (gitara), dok su novi članovi koji sviraju i u nekim drugim sastavima: Danilo Luković (bubnjevi - Straight Mickey and the Boyz, Škrtice) i Dragan Mihajlović (bas - Triko, B strane).

Kako kaže Balkanrock.com: "Lešnici divlji je album koji će vam sa svakim sledećim preslušavanjem otkriti poneki kutak koji niste opazili dotad, kako samo albumi vrhunskih zanatlija to umeju. A vreme će tek pokazati koliko Bitipatibi spadaju u tu kategoriju". Miksalište požuruje to vreme i u okviru Savamalskog kulturnog leta organizuje besplatan koncert grupe Bitipatibi u Mostarskoj 5. "Vidimo se u petak, 14. avgusta, da se zajedno uverimo zašto su Bitipatibi stekli puno poštovanje ljubitelja alternativnog zvuka širom regiona", poručuju organizatori.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatan koncert Bitipatibi na Miksalištu

Izvor: BalkanRock.com, 11.Avg.2015

U petak, 14. avgusta, sa početkom u 21 čas, na Miksalištu nastupiće Bitipatibi i WoO...Za Bitipatibi, bend čudne istorije i biografije, priča se da je jedan od najtalentovanijih alternativnih sastava u regionu. Čudni, jer su odmah po objavljivanju debi albuma “Lešnici divlji” napravili “kreativnu...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.