Biskupi predali papi izveštaj o porodici

Izvor: B92, 24.Okt.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biskupi predali papi izveštaj o porodici

Oko 270 rimokatoličkih biskupa, koji učestvuju u sinodu o porodici, predalo je konačnu verziju radnog dokumenta o porodici poglavaru crkve, papi Franji.

Sinod je predložio da su ukinu neke zabrane koje pogađaju razvedene i ponovo venčane osobe tokom liturgija i drugih rimokatoličkih obreda, navodeći da pod nadzorom lokalnog sveštenika treba da krenu "putem rasuđivanja i ispitivanja svesti".

O homoseksualnosti se govori u jednom delu izveštaja u kojem se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da "svako zaslužuje poštovanje i dostojanstvo" ali uz napomenu da crkva ne može da prizna homoseksualni brak.

Biskupi su na početku sinoda bili kritični prema radnoj verziji dokumenta o savremenoj porodici smatrajući ga suviše pesimitičnim sa suvoparnom terminologijom iz sociologije i psihologije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Biskupi predali papi izveštaj o porodici

Izvor: Akter, 24.Okt.2015

Oko 270 rimokatoličkih biskupa, koji učestvuju u sinodu o porodici, predalo je danas konačnu verziju radnog dokumenta o porodici poglavaru crkve, papi Franji, saopštio je Vatikan..Sinod je predložio da su ukinu neke zabrane koje pogađaju razvedene i ponovo venčane osobe tokom liturgija i drugih...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.