Bisić: Šokirana sam lažima zamenika direktora Poreske

Izvor: Radio 021, 08.Nov.2014, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bisić: Šokirana sam lažima zamenika direktora Poreske

"Šokirana sam lažima koje je izneo zamenik direktora Poreske uprave Marko Marinković protiv mene, van svakog zdravog razuma su optužbe koje je naveo i zbog toga ću ga tužiti za klevetu", rekla je poreski stručnjak Milica Bisić.

Jedna od prozvanih u lancu onih koji su, kako se sumnja, omogućili da iz Poreske uprave neovlašćeno budu izneti poverljivi podaci, izjavila je da je baza podataka vrlo složen sistem i da, čak i da je htela, ne bi mogla da je "iznese" iz Poreske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uprave. "Postavlja se i pitanje šta će meni takva baza podataka. Svi poslovi koje sam obavljala nikada nisu bili vezani za neko konkretno fizičko lice. Radila sam na unapređenju administrativnog procesa", kazala je Bisić za Novosti.

Ona tvrdi da je odlazila u Poresku upravu zbog toga što je radila na prevođenju papirnih poreskih prijava na elektronske. "To je bio moj zadatak, kao savetnika ministra finansija, koji mi je poverio Lazar Krstić", objasnila je Bisić i dodala da je u celoj priči tačno samo to da je išla u Poresku upravu, a sve ostalo je laž.

"Nisam imala ID karticu u Poreskoj upravi, jer nisam kod njih bila angažovana. Optužbe na moj račun i račun mojih kolega, koje je izneo Marinković, govore o njegovom elementarnom neznanju i neshvatanju problematike kojom se ova ustanova bavi", rekla je ona. Navodi da su se i ranije pojavljivale priče protiv nje i da je pre dve nedelje u jednom listu objavljena njena pojedinačna poreska prijava, zbog koje je poslala prijave na više adresa.

"Neko iz Poreske je to dostavio medijima i kada sam to videla, morala sam da reagujem. Poslala sam dopise povereniku, gospodinu Marinkoviću, unutrašnjoj kontroli Poreske uprave, a podnela sam i krivičnu prijavu protiv NN lica i urednika novina u kojima je ta informacija objavljena, suprotno Zakonu o poreskom postupku. Neka Marinković objasni kako je moguće da iz Poreske uprave izađu takvi podaci", rekla je Bisić.

Zamenik direktora Poreske uprave Marko Marinković izjavio je u petak da postoji osnovana sumnja da su operativni podaci MUP-a, kao i svih poreskih obveznika u Srbiji, uključujući i podatke o građanima i firmama, izneti iz Poreske uprave.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.