Izvor: Politika, 09.Apr.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biseri romske muzike

„Idem, idem na daleki put. I poznajem srećne Rome. O, Romi, odakle ste, sa šatorom pokraj srećnih puteva?” Ovako počinje stih čuvene pesme „Đelem, đelem” što u prevodu sa romskog jezika znači „Idem, idem”. Ovo je i istoimeni naziv programa koji je priređen u „Sava centru” povodom Svetskog dana Roma. Publika koja je do poslednjeg mesta ispunila veliku salu i balkon uživala je u nizu bisera romske muzike koju su izvodili grupe „Ođila”, „Amaro Del ” i legendarni „Cigani >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ivanovići”.

Muzički program pratila je i izložba fotografija Tijane Pakić-Feterman, na kojoj je prikazana serija portreta devojaka i devojčica iz romskih naselja u Beogradu i okolini.

A. K.

objavljeno: 09.04.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.