Izvor: Blic, 15.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biraju ministra za zamajavanje

Biraju ministra za zamajavanje

ŠABAC - Šapčani će prvi put za ovu, 38. 'Čivijadu', predsednika Čivijaške republike birati između tri kandidata, Karle del Ponte, Ratka Mladića i Bogoljuba Mitića Đoše. Tradicionalna 'Čivijada' biće održana 15. i 16. septembra u organizaciji Turističke organizacije Šapca (TOŠ) i pod pokroviteljstvom Skupštine opštine.

Program počinje danas u 11 časova tradicionalnom objavom čivijaškog dobošara ulicama grada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Od 14 časova na Trgu će početi Karneval čivijaškog podmlatka i tom prilikom biće izabrana najlepša maska. U Bašti Kulturnog centra u 20 časova gostuju poznati satiričari i humoristi, kad će biti proglašeni i pobednici nagradnog konkursa za najbolji aforizam, satiričnu priču i karikaturu. Na ovogodišnji konkurs pristiglo je više od 3.000 radova od oko 120 autora iz tri države. U subotu u 12 časova u sali Gimnazije tradicionalno će biti održana fudbalska utakmica između konobara i glumaca, a u predigri, po prvi put na 'Čivijadi', suočiće se novinari i političari.

- Novinari RTV Šabac su bacili rukavicu političarima iz vladajuće koalicije, što su ovi zdušno prihvatili. Zbog nedavno donetog Zakona o ravnopravnosti polova, Organizacioni odbor ovogodišnje 'Čivijade' doneo je odluku o promeni fudbalskih pravila, tako da će tokom ove utakmice obe ekipe na terenu imati jednog ženskog člana u timu, bar 15 minuta - objašnjava Dragojlo Lazić, direktor TOŠ.

Od 20 časova, takođe u subotu, u Šabačkom pozorištu biće zvanično promovisan novi predsednik Čivijaške republike, kao i troje ministara: za zamajavanje naroda, za ništa i za sve ostalo. Finale 'Čivijade' biće predstava Bogoljuba Mitića 'Đoša šou'.

S. Bečejić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.