Izvor: S media, 28.Feb.2013, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bira se novo rukovodstvo u “Putevima Srbije”: Drobnjak ide?

Republičko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je danas da je u toku sprovođenje procedure koja se odnosi na izbor novog rukovodstva JP "Putevi Srbije".

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja (KBS) zatražio je juče od Vlade da smeni v.d. generalnog direktora "Puteva Srbije", Zorana Drobnjaka, zbog njegove "neprimerene i nedopustive izjave dnevnom listu Blic, povodom tragičnih saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile 22. i 23. februara 2013. kod Novog Sada".
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Kada je reč o aktuelnoj situaciji u vezi saobraćajnih nezgoda, u toku su aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti organa zaduženih za rad u ovoj oblasti. U toku je takođe i sprovođenje procedure koje se odnosi na izbor novog rukovodstva JP Putevi Srbije", navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

Kadrovske promene u svim javnim preduzećima, koja su u nadležnosti Ministarstva saobraćaja - postavljenja novih rukovodstava, generalnih direktora, Upravnih i Nadzornih odbora, kao i ostalih organa, odvijaju se prema novom Zakonu o javnim preduzećima, podseća se u saopštenju Ministarstva i dodaje da se taj posao odvija prema planiranoj dinamici i predviđenim rokovima u skladu sa Zakonom.

V.d. generalnog direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izvinio se juče žrtvama i njihovim porodicama zbog svoje izjave, najavljujući podnošenje krivičnih prijava protiv čelnika KBS.

KBS je prethodno u zahtevu za smenu prvog čoveka "Puteva Srbije" naveo da je Drobnjak izjavom "da bi stubove video i ćorav vozač', iako stubovi nisu bili označeni odgovarajućom signalizacijom, i nisu bili osvetljeni na odgovarajući način, tako uvredio ne samo stradale na tim stubovima, već i zdrav razum svih građana Srbije, a naročito stručne javnosti.

(S media, Tanjug)

Foto: Beta, Nenad Petrović, DS

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.