Bio je gotovo MRTAV: Za Srbina (31) u Australiji lekari učinili ČUDO

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2018, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bio je gotovo MRTAV: Za Srbina (31) u Australiji lekari učinili ČUDO

Imao težak srčani udar

Srbin (31) iz Australije, imao je težak srčani udar, koji je jedva preživeo, nakon čega su lekari naravili neverovatnu stvar - uklonili su višak gvožđa iz njegove krvi, nakon čega se oporavio.

Pročitajte i:

Pacijent je bio stavljen na listu čekanja za novo srce, a preživljavao je uz pomoć električne pumpe koja je pokretala njegovo srce.

Ali, nakon što je počeo da koristi lekove za uklanjanje viška >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gvožđa iz organizma, zdravstveno stanje mu se znatno popravilo, a lekari su na kraju konstatovali da je "skoro zdrav".

- Ovaj slučaj potvrđuje pretpostavku da je osnovni razlog za pojavu srčane insuficijencije, smanjena kontraktilna sposobnost miokarda. Srčana insuficijencija, koja dolazi u odvojenim fazama, nastaje kada organ ne pumpa krv kroz telo - rekli su australijski lekari.

Prognoza je najslabija za krajnji stadijum srčane insuficijencije, koja nastaje kada se pacijenti osećaju veoma loše čak u stanju mirovanja. Tretman lečenja za ovu fazu srčane insuficijencije smatra se najmanje uspešnim, a jedino rešenje je transplantacija srca, pomoćni uređaji za rad srca ili palijativno zbrinjavanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.