Bio je faca, a sada prodaje sve što je stekao

Izvor: Mondo, 05.Nov.2014, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bio je faca, a sada prodaje sve što je stekao

Bivši golman reprezentacije Engleske Dejvis Džejms nakon bankrota prodaće na aukciji sve suvenire koje je sakupio tokom bogate karijere.

Dejvid Džejms živeo je kao car, a sada krpi kraj sa krajem.

Bivši čuvar mreže Liverpula, Portsmuta, Vest Hema, Aston Vile, Mančester sitija zbog dugova je u maju podneo zahtev za pokretanje individualnog stečaja lokalnom sudu, uprkos tome što je tokom karijere zaradio blizu 20 miliona funti.

Džejms, kojeg je "u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << crno zavila" brakorazvodna parnica sa suprugom Tanjom 2005, koja je osim tri miliona funti dobila i procente na njegove kasnije zarade, odlučio je da putem aukcije proda sve vredno što je stekao tokom fudbalske karijere.

Među 150 predmeta koji će biti prodavani preko aukcijske kuće Hilko, nalaze se šortsevi, dresovi i fudbalske lopte, a nadmetanje za Džejmsovu imovinu biće obavljeno od 6. do 16. novembra.

Kako prenosi BBC, šortsevi Dejvida Džejmsa, koji je 55 puta igrao za englesku reprezentaciju, a sada je golman i menadžer u indijskom superligašu Kerala Blasters, prodavaće se po ceni od 30 do 50 funti po komadu.

Džejms nije jedini veliki spotista koji će prodavati stvari na aukciji. Svojevremno je i veliki šampion, teniser Bjern Borg bio spreman da pet trofeja sa Vimbldona i dva reketa kojima je harao u Londonu proda na aukciji, takođe posle propalih brakova i loših poslovnih investicija, ali su ga Andre Agasi i veliki rival Džimi Konors nagovorili da ipak to ne uradi. Nakon toga pokrenuo je liniju donjeg veša pod sopstvenim imenom i taj brend postao je veoma popularan u njegovoj rodnoj Švedskoj, nakon čega se isčupao iz krize.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.