ON JE BIO META NAPADA NA BEJRUT: Zgrada razneta zbog KLJUČNOG čoveka Hamasa! Evo kakva je bila njegova uloga u Palestini

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2024, 19:24

ON JE BIO META NAPADA NA BEJRUT: Zgrada razneta zbog KLJUČNOG čoveka Hamasa! Evo kakva je bila njegova uloga u Palestini

Pored njega poginula su još tri pripadnika Hamasa

Saleh al-Aruri je bio viši vođa Hamasa i osnivački komandant njegovog vojnog krila, Izz ad-Din al-Kasam brigade. Od 2023. je zamenik predsednika Hamasovog političkog biroa i Hamasov vojni komandant Zapadne obale, iako je živeo na teritoriji Libana. On je na američkoj listi terorista od 2015. godine.

Opisan je kao "sposoban, harizmatičan, sumnjičav i oštrouman operater, sa odličnim vezama". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vlada Sjedinjenih Država optužila je al-Arurija da je bio „visoko rangirani vojni vođa Hamasa čiji su počeci u ulozi vođe studentske ćelije Hamasa na Univerzitetu Hebron početkom 1990-ih“.

Takođe, Aruri je služio kao regruter boraca i bio je aktivno uključen u prikupljanje i transfer sredstava u ime Hamasa. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.