Bing Chat stiže na Chrome, ali sa određenim nedostacima

Izvor: Piplmetar.rs, 25.Jul.2023, 09:30

Bing Chat stiže na Chrome, ali sa određenim nedostacima

Iako besplatan, Microsoft četbot veštačke inteligencije (AI) bio je dostupan samo na Edge pregledaču, ali se to sada menja jer Bing Chat stiže na Chrome, piše 9to5Google.
On, međutim, na još jednoj lokaciji neće raditi baš u potpunosti isto kao i na Edge pregledaču. Za razliku od svog matičnog internet pregledača gde on svima postaje dostupan jednim klikom na gornji desni ugao i ikonicu Bing Chat, Chrome korisnici treba da odu na „bing.com“ i potom kliknu na opciju Chat u gornjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << levom uglu ekrana.
To nije preterani problem za većinu korisnika, ali limit karaktera u upitima botu će za Chrome biti 2000, u odnosu na 4000 za Edge. Takođe, u okviru jedne konverzacije sa botom, korisnici mogu poslati maksimalno pet poruka pre nego što se čet resetuje i ne krene u novu iteraciju, za razliku od 30 poruka kada je u pitanju Edge browser. To može poslužiti brzinskim odgovorima, ali za pun potencijal četbota neće biti dovoljno.
Sa ovim novinama Bing će takođe biti integrisan u Chrome pregledaču sa standardnim rezultatima pretrage, a imaće i mogućnost za tamni režim, koji se naravno može promeniti u meniju podešavanja.

Screenshot
Kompanija je prvi put najavila dolazak na Chrome prošle nedelje iskačućim prozorom u verziji operativnog sistema Windows 11 koji je obaveštavao ljude da Bing Chat radi na još jednom pregledaču, ali u to vreme funkcija većini korisnika i dalje nije radila. Kako stvari stoje, to je i dalje slučaj sa nekim korisnicima: posle odlaska na bing.com i klika na Chat, moguće je da će se pojaviti iskačući prozor na internet stranici koji upućuje prelazak na Edge pregledač, kao što se to desilo i nama.
Ipak, znajući da je nekad potrebno više vremena dok novine ne stignu u sve delove sveta, to ne znači da funkcija uopšte neće biti dostupna, već da je potrebno sačekati još malo. Ukoliko preferirate Chrome u odnosu na Edge, možda ste među onima kojima je funkcija već proradila, što možete proveriti već sada.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.