Bilo tehničkih propusta u padu helikoptera

Izvor: Mondo, 30.Mar.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bilo tehničkih propusta u padu helikoptera"

U padu vojnog helikoptera koji je prevozio bebu bilo tehničkih propusta, ali da oni nisu bili odlučujući u tragediji, izjavio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/ Srđan Ilić

Vučić je rekao da je pročitao i drugi izveštaj o padu vojnog helikoptera i da tamo "nema Bog zna šta spektakularno", ali da je bilo tehničkih propusta, koji, međutim, nisu bili odlučujući.

Premijer je u Palati Srbije novinarima kazao da se nada da će im detalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o nesreći saopštiti ljudi iz tužilaštva.

"Pitajte tužioce, mogli su da ih (izveštaje) objave kadgod. Ja ne smem da ih pozovem i da ih pitam, jer je to nezavisno telo", kazao je Vučić.

Upitan da li su jasni uzroci pada helikoptera Vučić je rekao: "Meni jesu, nadam se da ćete i vi to da ustanovite".

Premijer je ponovio da ministri odbrane i zdravlja nisu čekali helikopter na aerodromu i da nisu želeli da se dogodi tragedija koja se desila i da ne razume napade političara pogotovo bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca i pojedinih medija.

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je ranije danas da još nije dobio izveštaj vojne komisije koja je trebalo da utvrdi uzrok pada helikoptera kod Beograda i eventualnu odgovornost za nesreću u kojoj je 13. marta poginulo sedam osoba.

Posle pada helikoptera formirane su dve komisije. Komisija za ispitivanje pada helikoptera Mi-17, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, saopštila je 18. marta da je završila rad i da je izveštaj podnet zameniku Višeg javnog tužioca u Beogradu.

Stručna komisija koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane danas treba da završi rad i podnese izveštaj.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: Očekujem da tužilac objavi izveštaje, jasni uzroci pada helikoptera

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Mar.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da tužilac objavi oba izveštaja o padu helikoptera u koje je, kako kaže imao uvid i u kojima, prema njegovom mišljenju, nema ničeg spektakularnog, navodeći da je bilo tehničkih propusta, ali da oni nisu bili odlučujući u tragediji..."Što...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.