Bili Ajdol u Beogradu osam sati

Izvor: Blic, 21.Jun.2010, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bili Ajdol u Beogradu osam sati

Bili Ajdol, popularni britanski muzičar, sleteo je danas oko 16 časova na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“. Organizatori „Ušće festa“ dočekali su čuvenog rokera i zatim ga sproveli do Ušća, gde je u bekstejdžu provodio vreme pripremajući se za koncert. Bili Ajdol pozdravio beogradsku publiku

Legendarni roker je iz aerodromske zgrade izašao nasmejan. S tamnim naočarama za sunce i odeven u pank fazonu, odavao je utisak da je spreman za dobar koncert.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Inače, pre nego što je Bili stigao u kišni Beograd, komunalne ekipe su na mestu gde se održava koncert ceo dan radile kako bi otklonile vodu, a tada je definitivno odlučeno da će koncert biti održan uprkos kiši koja je najavljena da će padati i tokom večeri.

- Potrudili smo se da se ne ponovi scena sa vodom koja je bila prvog dana kada su nastupili Bajaga i Georgiev, pa su kritična mesta nasuta kako se ne bi stajalo u vodi – rekao je Dejan Maksimović, direktor „Ušće festa".

U bekstejdžu je sve bilo uređeno za dolazak pedesetpetogodišnjeg rokera i članove njegovog benda. Kupatilo, dnevna soba, dve klimatizovane prostorije u kojima se pevač pripremao za nastup, piće i hrana bili su spremni pre nego što je roker stigao, a organizatori su uspeli da udovolje brojnim zahtevima koji su im unapred dostavljeni.

Bili Ajdol je veče pre Beograda održao koncert u Skoplju, a posle nastupa na Ušću planirano je da autobusom nastavi put ka Zagrebu, gde ima zakazan sledeći koncert.

Dva sata pred koncert prodato je više od 10.000 ulaznica, pa su bez obzira na vremenske uslove svi ponovo očekivali energičan Ajdolov nastup u Srbiji. On je 2006. godine nastupio na „Egzitu", kada je prisutnoj masi priuštio koncert za pamćenje.

Bili Ajdol, nekadašnji pevač pank benda „Generation X" koji i na aktuelnim koncertima podseća publiku na taj period karijere, pre svega numerama „Ready Steady Go" i „King Rocker", a pored toga, publici pruža ono što svi očekuju, mnoštvo hitova kao što su „White Wedding", „Dancing With Myself", „Rebel Yell", „Hot In The City"...

Bili Ajdol po dolasku na beogradski aerodrom. FOTO: Z. Ilić

Bili Ajdol po dolasku na beogradski aerodrom. FOTO: Z. Ilić

Specijalni autobus kojim je Bili Ajdol prebačen na Ušće i kojim će kasnije otputovati u Zagreb. FOTO: Z. Ilić

$(document).ready(function(){ $('#article_gal').show(); $('#article_gal_thumb').slideDown(200); $('#article_slide').cycle({ fx: 'fade', speed: 0, timeout: 0, pager: '#article_gal_thumb ul', pagerAnchorBuilder: function(idx, slide) { thumb = $('img',slide); var src = thumb.attr('thumb'); var title = thumb.attr('title'); return ''; // generisi navigaciju } }); $("#simplePrevious").addClass("disabled"); $("#article_gal_thumb").jCarouselLite({ btnNext: "#simpleNext", btnPrev: "#simplePrevious", circular: false, visible: 6 }); }); $(function() { $("a[rel=intext_gallery_522]").lightBox({containerResizeSpeed: 450 }); //$('.knowledge').tipsy({gravity: 's', fade: false}); });

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.