Bilčik predstavlja rezoluciju o Srbiji; Kovač: Očekujem konstruktivnu raspravu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 17:45

Bilčik predstavlja rezoluciju o Srbiji; Kovač: Očekujem konstruktivnu raspravu

Izvestilac Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik predstaviće sutra onlajn rezoluciju EP o izveštajima komisije za Srbiju za 2019. godinu i 2020. godinu, a predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Elvira Kovač za Tanjug kaže da očekuje konstruktivnu raspravu.

Ranije su pojedini poslanici, među kojima je i šef SPS Đorđe Milićević Bilčikov, izveštaj u kojem se pominju "neke navodne afere" poput Krušika i Jovanjice ocenili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao pritisak na Srbiju.

Na pitanje kako je došlo do toga da Bilčik predstavi izveštaj i da li je to možda odgovor na diskusije poslanika o izveštaju, Kovač kaže da mu je ona, kao predsednica Odbora za evropske integracije poslala zvaničan mejl i ponudila mu nekoliko datuma.

"Obavestila sam ga da je plan da ćemo organizovati sednicu Odbora i da bismo voleli njegovo prisustvo. Rado je prihvatio i odabrao jedan od ponuđenih termina", rekla je Kovač i dodala da će poslanici, posle formalnih obraćanja, moći da postavljaju pitanja.

Ona je dodala da će sednici Odbora prisustvovati i šef delegacije EU Sem Fabrici, kao i naša ambasadorka iz Brisela Ana Hrustanović.

"Mi smo pozvali predstavnike delegacije EU u Srbiji, ali i naša misija iz Brisela prati sednicu, kao i narodni poslanici koji su članovi odbora, ali i oni koji nisu", rekla je Kovač.

Upitana da li će odbor usvojiti zaključke povodom izveštaja, Kovač kaže da će se samo raspravljati o izveštaju, da će se postavljati pitanja, ali da ne može ništa da se menja, jer je reč o dokumentu koji je usvojio EP.

"Nećemo imati posebne zaključke, jer je posle političkih konsultacija odlučeno da o samoj temi razgovaramo na odboru, a ne na plenumu", rekla je Kovač.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kovač: Očekujem konstruktivnu raspravu o rezoluciji EP

Izvor: B92, 27.Apr.2021

Bilčik predstavlja sutra onlajn rezoluciju EP o izveštajima komisije za Srbiju za 2019 i 2020. godinu. Kovač: Očekujem konstruktivnu raspravu...Izvestilac Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik predstaviće sutra onlajn rezoluciju EP o izveštajima komisije za Srbiju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.