Bilčik novoj vladi Crne Gore: Reči pretvorite u dela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2021, 11:07

Bilčik novoj vladi Crne Gore: Reči pretvorite u dela

Šef Delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik pozdravio je proevropsku orijentaciju nove crnogorske vlade, ali je dodao da bi voleli da se "reči pretvore u dela".

Bilčik je poručio da Crna Gora sada mora da započne stvarnu političku trku ka zatvaranju pregovaračkih poglavlja.

"Crnogorsko rukovodstvo proglasilo je integraciju u Evropsku uniju (EU) svojim strateškim prioritetom. Pozdravljamo ovu proevropsku orjentaciju nove vlade, ali bismo želeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se reči pretvore u dela", kazao je Bilčik u izjavi za podgorički Dan.

On je poručio da Crna Gora mora izvršiti važne reforme, posebno u oblasti vladavine zakona.

"Crna Gora je predvodnik u pregovorima o pristupanju kada su u pitanju sva otvorena pregovaračka poglavlja, ali sada mora započeti stvarnu političku trku ka zatvaranju poglavlja", rekao je Bilčik.

Upitan da li smatra da postoje zakonski i politički preduslovi za snažan napredak u borbi protiv kriminala i korupcije, on je podsetio da je borba protiv kriminala i korupcije u samom srcu procesa proširenja.

"To je povezano sa napretkom u oblasti vladavine zakona i ukupnim procesom reformi", rekao je Bilčik i najavio da će tokom ovog meseca u EP-u biti razmatran nacrt izveštaja o Crnoj Gori koji će sačiniti stalni izvestilac Tonino Picula.

Izrazio je nadu da će taj izveštaj Evropskog parlamenta odgovoriti na to šta mora biti učinjeno pravno i politički za napredak Crne Gore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bilčik: Nova vlada Crne Gore da pređe sa reči na dela

Izvor: Blic, 10.Feb.2021

Šef Delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik pozdravio je proevropsku orijentaciju nove crnogorske vlade, ali je dodao da bi voleli da se "reči pretvore u dela".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.