Bilčik: Pitanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori rešiti samo kroz dijalog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2020, 18:20

Bilčik: Pitanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori rešiti samo kroz dijalog

Izaslanik Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da sprovođenje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori mora da garantuje slobodu religije, zaštitu osnovnih prava i integritet države.

"To je nešto što mora biti rešeno samo kroz dijalog", rekao je Bilčik za TVCG.

"Sloboda religije je važna, širom Evrope, i mora da bude očuvana. Istovremeno, u ovom trenutku moramo da se postaramo da bezbednost zdravlja bude prioritet svih građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Evropi, uključujući i Crnu Goru, s obzirom na situaciju sa korona virusom”, rekao je Bilčik i dodao da je “to važan faktor”.

Dodao je da je Crna Gora posvećena evropskoj perspektivi, a samo evropsko rešenje, kaže, mora biti osnova sveobuhvatnog prihvatanja.

"U ovom trenutku vidimo brojne tenzije, polarizacije, i mislim da u nekoj meri evropske institucije mogu da pomognu u pronalaženju načina da suprotstavljene strane sednu za isti sto, i nađu rešenje za to pitanje”, rekao je Bilčik, preneo je portal RTCG.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bilčik: Pitanje Zakona u Crnoj Gori rešiti samo kroz dijalog

Izvor: Blic, 21.Jun.2020

Izaslanik Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilcik izjavio je danas da sprovođenje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori mora da garantuje slobodu religije, zaštitu osnovnih prava I integritet države.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.