Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bihać: Humanitarni koncert za Aleksandra Beronju

BIHAĆ - Na humanitarnom koncertu koji je održan u subotu u centru Bihaća prikupljeno je 5.787 maraka za liječenje teško oboljelog dječaka Aleksandra Beronje.

Koncert je održan ispred Gradske galerije, a na ovom događaju sudjelovao je veliki broj ovdašnjih umjetnika i muzičkih bendova.

Doprinos ovoj akciji dali su i školski drugovi oboljelog dječaka, učenici Osnovne škole "Harmani",  koji su građanima prodavali slatkiše i suvenire. U Udruženju ABC, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je bio organizator ovog događaja, istakli su kako će humanitarna akcija biti nastavljena i u narednom periodu organizacijom različitih sadržaja humanitarnog karaktera.

 Inače, u proteklom periodu prikupljeno je oko polovine potrebnih sredstava za liječenje, a priča o oboljelom dječaku duboko je ganula sve ljude u BiH i mnoge motivirala da se uključe u humanitarnu akciju.  Aleksandar je teško obolio od bolesti koja je poznata pod nazivom Dišenova distrofija mišića, a liječnici u našoj zemlji kažu kako ju je moguće liječiti jedino u inostranstvu.

Kako bi se pomoglo dječaku, neophodno je obaviti potrebne analize i pretrage na nekoj od evropskih klinika kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i način liječenja bolesti.  Troškovi postupka su izuzetno skupi i koštaju oko 50.000 maraka, a porodica Beronja nema toliko novca.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.