Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2018, 13:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Biftek sa jagodama
Dobro pripremljen i atraktivno serviran biftek jeste ono što dobre restorane izdvaja i razlikuje od prosečnih.
Sastojci:
- 2 komada bifteka
- 250 g jagoda
- 2 kašike smeđeg šećera
- 2 kašike balsamiko sirćeta
- so i biber
- kocka putera
Izmešajte usitnjene jagode, balsamiko i šećer i neka odstoje zajedno do 3 sata.
Ugrejte rernu na 200 stepeni.
Posolite i pobiberite biftek >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pa ga ispržite po 2 minuta s obe strane. Zatim tiganj ubacite u rernu i ostavite tamo oko pet minuta.
Sipajte sokove iz tiganja u šerpicu, a procedite i jagode (ta tečnost se ne koristi). Propržite jagode sa mašću od bifteka, dodajte puter.
Servirajte na palenti.
Izvor: TOP kanal