Biće snega u martu?

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 08:59

Biće snega u martu?

Beograd -- Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da u martu možemo očekivati snežne padavine.

"Sneg će biti samo u planinskim predelima iznad 1.500 metara. Na Kopaoniku ima 20-ak centimetara snega, naravno misli se na otvorene površine. Na stazama, ako je uređena, to je verovatno i dovoljno za skijanje. Što se marta i snega tiče, ne mogu da prognoziram, zapravo to niko ne može. Samo bih rekao da je srednji datum padanja poslednjeg snega 21. mart, pa ne možemo isključiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tu mogućnost", rekao je Todorović u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

"Međutim, videvši kako ide ovaj topliji period, smatram da je mala verovatnoća da dobijemo ozbiljne hladne dane, a čak i ako ih bude bilo, to će biti simbolično, na dan ili dva. Mada, ne mogu sa sigurnošću da kažem, ali smatram da prvih deset dana marta neće biti snega u niskim predelima. U planinskim predelima će ga svakako biti", kazao je meteorolog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.