Biće borba glava za glavu, poslanik tražio dozvolu za nošenje oružja; Oglasila se Milova stranka FOTO

Izvor: B92, 19.Maj.2020, 19:51

"Biće borba glava za glavu", poslanik tražio dozvolu za nošenje oružja; Oglasila se Milova stranka FOTO

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević tražio je dozvolu za nošenje oružja zbog pretnji koje je dobio.

Tim povodom oglasila se Demokratska partija socijalista, čiji je lider Milo Đukanović, i saopštila je da su njihovi politički protivnici zapravo politički gubitnici.

"Umesto da se večiti politički gubitnici zapitaju kako su došli u poziciju u kojoj su trenutno, oni se obrušavaju uvredama i klevetama na Demokratsku partiju socijalista i našeg predsednika", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju, a prenose crnogorski mediji.

DPS je podsetila da se približavaju izbori u toj zemlji, te da političke tenzije rastu zbog toga.

"Neke od stranaka opozicije, kao Demokratski front na primjer, imaju dug staž na tom polju, ali nedovoljno dobar učinak: i pored svih para u njih uloženih, nisu ispunili očekivanja. Svi njihovi višedecenijski napori, da se društvo destabilizuje, poremeti multietnički sklad, uništi država, građani preplaše ili barem zaraze – nisu dali očekivane rezultate", navodi se.

DPS je u saopštenju optužila Demokratski front da pokličima o "građanskom ratu", "krvavom kolu" ili "vojnim uniformama", pokušavaju da se pred izbore što bolje pozicioniraju na "crnom političkom tržištu i sebi dignu cenu".

"Čuvaćemo svaki pedalj Crne Gore, zaštititi građane koje ove "rent a stranke" pokušavaju da uplaše pričama o bratoubilačkim i građanskim ratovima! Poručujemo im da se osvrnu oko sebe, da zapaze da je ovo 21. vek i drugačija Crna Gora od one koja se njima pričinjava. Zato ne obećavajte nikome ništa, jer će vam se desiti da kao i 2016. uzmete novac a ne isporučite radove", zaključuje se u saopštenju.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je danas da će se braniti on i njegova porodica, bratstvo, te da će se boriti "Glavu za glavu".

On je u pisanoj izjavi naveo da je mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju rekao da neće odustati od borbe za svetinje, uprkos pretnjama koje dobija.

"Rekao sam da se priprema atentat na mene i već pet dana me niko nije pozvao na informativni razgovor da sluša moja saznanja, a sve kako bi to predstavili kao nešto tabloidno.Poručujem da ću se braniti, kao i moja porodica i bratstvo i da ćemo na svaki način odgovoriti političkim nalogodavcima – glavu za glavu", naveo je Knežević a prenose Novosti.

Knežević je kazao i da su njegovi dedovi za vreme Otomanskog carstva išli u Skadar.

"Doneli su u Mojanoviće dve turske glave. Moja braća neće ići u Skadar, ići će u Podgoricu, na određene stanove političkih nalogodavaca, ukoliko se nastavi sa ovakvim naumom obračuna sa liderima srpskog naroda u Crnoj Gori. Ovo nije pretnja, nego obećanje", kazao je Knežević.

Kako javljaju crnogorski mediji, Knežević je zatražio dozvolu za nošenje oružja zbog pretnji koje je dobio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.