Bibliotekari: Proslava Dana knjige u Biblioteci grada Beograda je farsa

Izvor: Blic, 23.Apr.2013, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bibliotekari: Proslava Dana knjige u Biblioteci grada Beograda je farsa

Grupa od 60 uglednih bibliotečkih radnika, zaposlenih u Biblioteci grada Beograda ocenila je danas da je proslava Svetskog dana knjige u okviru Biblioteke grada Beograda “velika farsa”. Potpisnici ovog saopštenja su nedavno pozvali Upravni odbor da uskrati poverenje direktorki Jasmini Ninkov jer su nezadovoljni njenim radom i poslovnom politikom.

“Velika je farsa slaviti Dan knjige, a u celoj prošloj godini od preko 25 miliona dinara prihoda ustanove, za kupovinu knjiga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potrošeno je tek nešto više od 200.000 dinara”, navodi se u saopštenju predstavnika zaposlenih.

Jedan broj stručnih ljudi Biblioteke grada Beograda zatražio je od Upravnog odbora da uskrati poverenje Jasmini Ninkov i savetniku Mirku Markoviću jer su nezadovoljni načinom na koji je Ninkov raspolaganja finansijskim sredstvima biblioteke, ali i nepotizmom koji je, kako tvrde, glavni kriterijum za dobijanje posla u ovoj ustanovi.

Jasmina Ninkov danas nije želela da komentariše ovaj slučaj.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.