Biber sprej otrovao đake

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 07:06

Biber sprej otrovao đake

Jedanaest učenika jedne škole u ruskom gradu Novokuznjeck, u Sibirskom okrugu, otrovalo se, kako se sumnja, biber-sprejom, prenosi agencija Tas.

Deca su u stabilnom stanju prevezena u bolnicu. Lokalni mediji izveštavaju da se incident desio na trećem spratu zgrade škole. Prethodno su se nastavnici i đaci žalili na suvo grlo, pa je njih 97, uključujući šestoro odraslih evakuisano iz škole.

Mediji navode da je gradonačelnik Novokuznjecka Sergej Kuznecov rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je jedan od đaka doneo kanister sa benzinom u školu.

Rusko tužilaštvo istražuje ovaj slučaj. Uzeti su uzorci iz vazduha u kojem trenutno nisu identifikovane opasne materije.

Ukoliko se utvrdi postojanje krivičnog dela, tužilaštvo će podići optužnice, prenose ruski mediji.

Ovo je treći slučaj trovanja u obrazovnim ustanovama u Sibiru u prethodnih mesec dana.

Prethodno su studenti građevinskog fakulteta u Komsomoljsku na Amuru takođe hospitalizovani sa sumnjom na trovanje, dok je u Labitnangiju na zapadu Sibira

podignuta optužnica za sumnju trovanja hranom u kafeteriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DECA SE OTROVALA GASOM: 11 učenika smešteno u bolnicu nakon što je škola isprskana nepoznatom supstancom

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021

Ekipe hitne pomoći i dalje dežuraju..Jedanaest učenika jedne škole u ruskom gradu Novokuznjeck, u Sibirskom okrugu, otrovalo se nepoznatim gasom...U školi je isprskana nepoznata supstanca, a 11 osoba je smešteno u bolnicu sa simptomima blagog trovanja, rekao je izvor agencije RIA Novosti...U školi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.