Izvor: Southeast European Times, 09.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH uhapsila bivšeg pripadnika specijalne policije bosanskih Srba

09/04/2008

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Odeljenje za ratne zločine suda BiH naložilo je u utorak (8. aprila) pritvaranje Vase Todorovića, bivšeg pripadnika specijalne policije osumnjičenog za umešanost u masakr više od 8.000 muslimanskih muškaraca i mladića u Srebrenici 1995. godine. Todorović je optužen za zarobljavanje i pogubljenje 1.000 muškaraca u jednom danu, 13. jula 1995. godine selu Kravice na istoku zemlje. On je takođe optužen za pomaganje u raseljavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << 25.000 muslimanskih žena, dece i starijih osoba koji su odvojeni od svojih muških članova porodica.

Takođe u utorak, policija je uhapsila tri veterana Bosanske vojske. Oni su osumnjičeni za umešanost u zločine protiv civila i ratnih zarobljenika počinjene u periodu 1994-95 u gradu Bihaću na zapadu zemlje. (RTRS, NTV Hajat, PBS, Fena, Rojters, AP - 08/04/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.