Izvor: Southeast European Times, 12.Mar.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH traži izvinjenje Velike Britanije zbog lošeg postupanja prema Ganiću

12/03/2010

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Predsednik Predsedništva Haris Silajdžić pozvao je u četvrtak (11. marta) Veliku Britaniju da se izvini bivšem predsedniku BiH Ejupu Ganiću zbog "lošeg postupanja" prema njemu dok je bio u pritvoru. Ganić je uhapšen 1. marta na londonskom aerodromu Hitrou, na osnovu naloga koji je izdao Beograd. On je pušten uz kauciju u četvrtak, dok čeka raspravu o izručenju sledećeg meseca. Sudije, koje su prvobitno odbile da puste Ganića >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << iz pritvora, pristale su na to nakon što je neko opisan kao "dobronameran ... sa znatnim sredstvima" položio veliku garanciju za Ganića. Srbija želi da se Ganiću sudi u vezi sa napadom na konvoj Jugoslovenske narodne armije u maju 1992. godine u Sarajevu, u kojem je poginulo više od 40 vojnika. Silajdžić se žalio da su Ganiću, dok je bio u britanskom pritvoru, tri dana bila uskraćena neka osnovna prava, uključujući pristup telefonu, konzularnoj pomoći i njegovim lekovima. Ministarstvo inostranih poslova i komonvelta u Londonu nije komentarisalo. (BBC - 11/03/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

Silajdžić: Britanija treba da se izvini Ganiću

Izvor: SrbijaNet.rs, 12.Mar.2010

Velika Britanija treba da se izvini bivšem članu ratnog predsedništva BiH Ejupu Ganiću zbog lošeg postupanja prema njemu u pritvoru, izjavio je danas predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić. Ganiću su uskraćena osnovna ljudska prava, kazao je Silajdžić navodeći da je bio šokiran

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.