BiH izbegla glasanje u Ujedinjenim nacijama o legalnosti referenduma na Krimu

Izvor: Blic, 31.Mar.2014, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH izbegla glasanje u Ujedinjenim nacijama o legalnosti referenduma na Krimu

Predstavnici Bosne i Hercegovine izbegli su glasanje u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija o referendumu na Krimu, javlja novoosnovana sarajevska novinska agencija Patria (NAP).

Na taj način, BiH se svrstala među 24 države koje nisu uopšte glasale o rezoluciji UN kojom se referendum na Krimu proglašava ništavnim i nevažećim.

Rezolucija je, inače, usvojena sa 100 glasova za, 11 protiv, a 58 država je bila uzdržano, dok je BiH u četvrtoj grupi država >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje, kako se navodi, uopšte nisu glasale.

Ambasadorka BiH pri Ujedinjenim nacijama Mirsada Čolaković je, kako se navodi, dobila instrukciju od Ministarstva inostranih poslova da tako postupi, s obzirom na to da Predsedništvo BiH nije postiglo konsenzus o podršci rezoluciji.

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović bio je protiv toga BiH podrži rezoluciju o referendumu o odvajanju Krima od Ukrajine.

Rezolucija u svom fokusu ima zadržavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, i stav da međunarodna zajednica neće priznavati bilo kakve teritorijalne izmene na Krimu, ili bilo kojem delu Ukrajine, ili u pogledu statusa Crnog mora.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.