BiH i parlament postaju kolijevka terorizma

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Maj.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH i parlament postaju kolijevka terorizma

SARAJEVO - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ocijenio je da je iz parlamenta BiH "danas poslata poruka da terorizam ima podršku u ovoj zemlji i da parlament kao najviša zakonodavna vlast postaje kolijevka terorizma".

"To je opasno i nije dobro za BiH", rekao je Špirić novinarima, izražavajući nezadovoljstvo zbog činjenice da nije prihvaćen njegov prijedlog da u dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma bude uvršteno razmatranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izvještaja o terorističkom napadu u Zvorniku.

Podršku mom prijedlogu, istakao je on, dali su poslanici SNSD–a i DNS-a, ostali poslanici iz Republike Srpske bili su uzdržani, a poslanici iz Federacije BiH bili su protiv.

Prema njegovim riječima, BiH i parlament na ovaj način pokazuju da su odustali od davanja plebiscitarne podrške borbi protiv terorizma.

Špirić je tražio i skidanje tačke dnevnog reda o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH u vezi sa uslovima Manivala, ali je i taj prijedlog odbačen, mada je u sebi sadržavao osnovane primjedbe Ministarstva pravde Republike Srpske.

"Te primjedbe su bile korektne i čiste taj zakon od zabuna i eventualnih posljedica po građane BiH u kojoj se i dalje vodi inat-politika, a ne politika usklađivanja zakonodavstva sa smjernicama EU", istakao je Špirić.

On je pozvao sve političke predstavnike u BiH da se vrate razgovorima i dijalogu.

Komentarišući prijedlog budžeta institucija BiH za ovu godinu, Špirić je rekao da je globalni okvir budžeta ispoštovan i da nije probijen, ali da je vjerovatno mogla biti urađena i bolja i drugačija unutrašnja preraspodjela i distribucija planiranih sredstava.

Prema njegovim riječima, ovakav prijedlog ipak može poslužiti kao "alat" da bi se moglo upravljati procesima u BiH i da se ne bi proizvodila finansijska i druge krize.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.