BiH: Zbog veza sa ID uhapšeno 11 osoba

Izvor: VOA, 22.Dec.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Zbog veza sa ID uhapšeno 11 osoba

inspektorka FUP-a Marina Zulić rekla je da su osumnjičeni bili umešani u podsticanje i organizovanje terorističkih napada...

Policija Bosne i Hercegovine privela je 11 osoba osumnjičenih za navodne veze sa grupom koja sebe naziva Islamska država i njenim ekstremistima, koji se bore u Siriji i Iraku.

Tužilaštvo je saopštilo da su racije u široj oblasti oko Sarajeva izvedene s ciljem pronalaženje 15 ljudi, i da su tom prilikom otkriveni dokazi koji nagovaštavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << njihovu vezu sa strukturama Islamske države.

Racije su izvedene u blizini vojne baze u predgrađu Rajlovac, gde je naoružani napadač u novembru usmrtio dva vojnika, što su vlasti BiH okarakterisale kao teroristički čin.

Obraćajući se novinarima, inspektorka FUP-a Marina Zulić rekla je da su osumnjičeni bili umešani u podsticanje i organizovanje terorističkih napada.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.